VÅRA CYKLAR

Vi på Gamla Stans Cykel har valt ut några av marknadens olika varumärken som vi känner andas kvalitet och design. Både för att hålla över lång tid men även göra avtryck i sin egna samtid. Körupplevelse, material, känsla för hantverk och historia är något vi värderar högt när vi tar in våra produkter som ska spegla vår egen passion för cyklar och cykling. Här nedan kan ni läsa om de olika cykelmärken vi har och som ni naturligtvis är varmt välkomna in i vår butik för att provcykla. Välkomna in!

pelago_bristol_02.jpg

Pelago

Detta finska cykelmärke grundades med syfte att förena funktion, kvalitet och design för cyklister som ställer höga krav på sin cykel - i vardagen eller för aktivt bruk. Pelago levererar cyklar som tagits fram efter cyklistens egna behov och efterfrågad mångsidighet. Ett brett utbud av stilrena hojar som vi tycker verkligen är skapade utfrån känsla och god kvalitet! Passar dig som vill ha avskalad design eller mer maxad körfunktionalitet. Läs mer på deras sida nedan:

main-britannia-red.jpg

Pashley

Pashleys historia sträcker sig nästan lika långt bak i tiden som vår cykelhandel - från början på 1900-talet. Deras tidlösa formgivning och höga kvalitet på handbyggda ramar och komponenter gör dem till en klassiker i samtiden. Hos oss hittar ni ett urval av sköna linjer och material som håller över tid vare sig du väljer asfalt i stadsmiljö eller grusvägar på landet. Läs mer om deras modeller på:

brompton_nickel17.jpg

Brompton

Med 40 år i branschen är Brompton vad vi tycker är den bästa fällbara cykeln på marknaden och dess design har flera konkurrenter försökt ta efter. Ingenting är lämnat åt slumpen i denna smarta transportlösning som utmanar upplevelsen av rörelsefrihet och körkänsla. Handbyggda i London och ger högsta flexibilitet utifrån dina egna behov - oavsett om det är jobbpendling, semester eller compact living. Vi rekommenderar varmt en provcykling där vi har flera demo-cyklar till förfogande! Läs mer på deras hemsida nedan:

Pilen Supersport Alfine

PILEN

Nyast i vårt cykelutbud är tämligen unga cykelmärket Pilen. Från Småländska Gamleby levereras en rad fina och stilrena hojar som med råge möter våra kriterier på hantverkartradition och kvalitet. Pilen har satt sitt fokus kring 4 stycken rediga grundmodeller som var och en kan beställas helt efter kundens önskan - med snabb leverans också! Läs mer på deras hemsida:

veterancyklar

Kärnan i vår passion för cyklar och historia hittar ni så klart även begagnad till salu hos oss. Vi säljer renoverade begagnade veterancyklar från cykelns guldålder 1920-60-tal och som är i största möjliga mån i originalutförande. Naturligtvis med nya ringar (läs däck och slang), utbytta slitagereservdelar och fin patina! Vi har Stockholms största lager av äldre reservdelar och komponanter för de flesta äldre cyklar och hjälper er gärna om ni har särskilda förfrågningar. Kika gärna i fliken över vad vi har till salu för tillfället eller kontakta oss direkt.

Skeppshult

Ett cykelmärke de flesta i Sverige känner till sedan länge men få vet att de bland de enda kvar att tillverka deras egna cyklar på hemmaplan. Vi har valt Skeppshult för att de levererar vad vi anser är bra cyklar - med hög kvalitet, modern formgivning och starkt miljötänk. I dagsläget tar vi endast hem cyklar på beställning. Läs mer på deras hemsidan nedan:


Välkomna att ta en provtur i vår butik på lilla nygatan 10